Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 159 старт/стоп бутон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 159 старт/стоп бутон

Добър вечер, предварително се изинявам ако някъде във форума има подобна тема, просто не съм я видяла.

Имам нужда от помощ. Днес закарах колата ми на автомивка, когато отидох да си я взема ми казаха, че старт/стоп бутона ми е потънал. На момента не прецених колко е сериозен проблема и си тръгнах от мивката, но след по - подробен подглед пред домът ми забелязах че бутона е (бил е) закачен с три болчета, чиито пластмасови гнезда са счупени. Въпроса ми е следния може ли да се поправи щетата по някакъв начин или евентуално трябва да търся цялата средна конзола с нов старт бутон. (само да поясня, колата пали, но е доста неудобно)

Благодаря предварително.

Според мен не е нужно да взимате нов бутон . Ако разбирам правилно самите гнезда в панела, в които се навиват трите болтчета са счупени и ако смените само панела би трябвало да се оправи (но пък едновремено и 2/3 гнезда да се счупят? ). Ако имате възможност качете снимки, за да добием по-добра представа - ако успеете да свалите панела преди да купувате каквото и да е , ще е най-добре

Но нека все пак другите колеги кажат, тук има много по-опитни

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

Незнам как да сваля панела, но направих няколко снимки и мисля, че от тях може да добиете представа за проблема.
      Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от Harribell Покажи съобщение
        Незнам как да сваля панела, но направих няколко снимки и мисля, че от тях може да добиете представа за проблема.
        Според мен трябва да купите друга конзола - вашата така или иначе има някакви ръчни корекции - тези болтчета до гнездото на ключа не са фабрични..

Мисля, че тъй като сте с радио можете да намерите такава сравнително бързо и евтино тъй като те се срещат по-често - потърсете из автоморгите /мобиле / продавалника . Тъй като е от алуминий, а не пластмаса, мисля че се откриват по-трудно запазени. Старият бутон можете да сложите на новата конзола - само трябва да махнете тази пластмаса която е паднала от конзолата и останала върху болтчетата на бутона.

Все пак както казах по-горе преди да купувате каквото и да е , свалете конзолата , за да сте сигурна, че тя всъщност има нужда от смяна. Да не купувате излишно нещо, което да се окаже , че е здраво. Потърсете във форума има няколко теми как се маха конзолата - става сравнително лесно.

Comment

Доста прости трябва да са били тези момчета!

Не са знаели как да стартират двигателя и са натискали "до дупка" вероятно при няколкото опита да запалят двигателя...

Не са знаели че се натиска спирачка на (при свободна скорост) или се натиска съединител + копчето за стартиране ...

Имаше подобен проблем .

Има втора употреба от 1.9 jtdm: https://www.ebay.co.uk/itm/SWITCH-ST...MAAOSwNPVZ4fzz

https://www.ebay.it/itm/Engine-Start...sAAOSwiIxaSMeG

Цената на втората употреба не е мног приемлива, но все пак има части ...

Нямам представа колко струва нов старт-стоп бутон за 159-ката.

П.П.

Като гледам тези свински опашки сигурно предишният собственик само я е "закрепил", за да и вземе парите ...

Взимам си думите по-горе назад.Може да не са виновни момчетата от автомивката, а предишния собственик/продавач...
          Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 16:01.
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
            Доста прости трябва да са били тези момчета!

Не са знаели как да стартират двигателя и са натискали "до дупка" вероятно при няколкото опита да запалят двигателя...

Не са знаели че се натиска спирачка на (при свободна скорост) или се натиска съединител + копчето за стартиране ...

Имаше подобен проблем .

Има втора употреба от 1.9 jtdm: https://www.ebay.co.uk/itm/SWITCH-ST...MAAOSwNPVZ4fzz

https://www.ebay.it/itm/Engine-Start...sAAOSwiIxaSMeG

Цената на втората употреба не е мног приемлива, но все пак има части ...

Нямам представа колко струва нов старт-стоп бутон за 159-ката.

П.П.

Като гледам тези свински опашки сигурно предишният собственик само я е "закрепил", за да и вземе парите ...

Взимам си думите по-горе назад.Може да не са виновни момчетата от автомивката, а предишния собственик/продавач...
            Да и аз мисля , че нещо е закърпено едвам едвам... какви са тези болтове ми е интересно ... а и тая свинска опашка отзад.. притеснителното е ако и гнездото за ключа е счупено и са го „оправили” с тези болтчета.. тогава само смяната на конзола няма да помогне ще трябва да се преправя нещо и новата и да се прави пак някоя такава цигания..

Иначе за бутон в бг ще има много според мен, то тук във форума нали няколко момчета продават 159ки за части

Comment

Благодаря много за помоща.

Comment

Здравейте колеги, незнам дали е тука правилното място да попитам но някой може ли да каже как се сваля централната конзола за да се достигне до въпросният бутон, защото при мене е малко изтрит и искам да го сменя с някой по-запазен.

Предварително благодаря.

Comment

Първо сваляш капачето под скоростния лост, след това сваляш навигацията, въздуховодите и най-накрая цялата конзола.Бутонът е хванат с две болтчета за конзолата.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Малко помощ за конзолата:
                    https://www.youtube.com/watch?v=dMMPcRAckCY
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Благодаря ви колеги, линка в предния пост е доста пидробен. А имате ли представа от къдемога да закупя такъв бутон освен от Ауто Италия и дали има някакво значение от модификацията на автомобила или са взаимо заменяеми за различните модели на 159.

Comment

Колега вземи бутон от някоя кола на части нов ще е много скъп
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Аз ще намеря бутон от някоя кола на части но дали има разлика между различните двигатели или всички бутони са еднакви.

Comment

Преди да търсиш бутони, помисли и за някакъв подобен вариант: https://avtointerior.alle.bg/ Пълно е и с обяви от частни лица в olx, ето една от твоя регион: https://www.olx.bg/ad/vazstanovyavan...r-ID6zGxB.html
                            Като цени не знам как е, но едва ли ще излезе по-скъпо от бутон втора ръка, за сметка на това ще си е твоя, но ще изглежда като нов.

Comment

Браво колега, това е един много добър вариант който не бях включил в целия процес. определено ще помисля по този вариант, но въпреки всчичко ме интересува дали има разлика в бутоните за различните модели двигатели при 159.

Колега имаш еднабира от мене.

Comment

Working...
                              X